Личните лекари готвят протест, искат помощ от Борисов

20:01, 23 мар 16 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лични лекари от цялата страна излизат на протест от следващата седмица. За сега се знае, че той ще започне от Кюстендил. До края на седмицата ще стане ясно и как ще протича работата в кабинетите, в които лекарите ще са в стачка. Личните лекари заявиха намеренията си в писмо до премиера Бойко Борисов, подписано от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари. Основните им възражения са относно новият Национален рамков договор.

„Участвали сме коректно на всякакви преговори, кръгли маси и преговори за мир, но разумните ни предложения, не бяха чути и всичко проведено е било формално. За това се обърнахме и към премиера, който все пак им е началник на всички тези хора, които не ни чуват и разчитаме, че той ще се заеме сериозно с тази задача. Искаме да поговорим лично с него, защото оставаме с впечатлението, че има известно заблуждение у него. Или не стига до ушите му, или проблемите му се обясняват по не най-добрия начин“, обясни в интервю за София Topnovini.bg председателят на сдружението Любомир Киров.

Медикът посочи, че е голяма заблуда, когато се говори, че за извънболнична помощ се дават 30 млн.лв., защото „реално личните лекари получават едва 2 милиона от тях“.

Любомир Киров заяви, че твърденията, че направленията и профилактичните прегледи за деца и възрастни ще се увеличат, че диспансерното наблюдение на хронично болните ще се подобри, а въвеждането на система за пръстова идентификация ще вдигне качеството и контрола на медицинската помощ не са верни и умишлено заблуждават пациентите.

Цялото интервю с председателя на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Любомир Киров чете в четвъртък в рубриката „Мнения“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама