Срещу 2.9 млн. БОДУ ООД ще пази големите спортни обекти три години

20:42, 23 мар 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Срещу близо 2.9 млн.лв. БОДУ ООД ще пази най-големите спортни обекти в България, които попадат в активите на държавното дружество "Национална спортна база" ЕАД, съобщава „Капитал“.

Компанията спечели обществената поръчка за денонощна физическа охрана и осигуряване на пропускателен режим в следващите три години.

В обхвата на поръчката попадат съоръжения като Националния стадион "Васил Левски", зала "Арена Армеец", спортния комплекс "Белмекен", "Спортпалас" край Варна, тенис зала "София" в Борисовата градина, столичния колодрум, конната база "Хан Аспарух", комплекс "Диана" и други.

Офертата на победителя е за 2 863 651 лева с ДДС, или да охранява обектите срещу 66 288 лева на месец. "Бат секюрити" беше близо до тази оферта с предложение от 2.877 милиона лева, или 76 660 лева на месец. За ценовата си оферта "Бат" получи 99.53 т.

Третият участник "Викинг-Николов" не беше допуснат до последната фаза, тъй като комисията откри в техническата оферта очевидни несъответствия със заданието.

Победата на БОДУ до голяма степен беше заложена в оценките за техническите оферти. Фирмата получи максималните 100 т. без нито една забележка по предложението. "Бат секюрити" получи 60 т., след като комисията е оценила ниско мнението, че "рискът от терористичен акт е с ниска степен на вероятност".

"Участникът не се е съобразил с особеностите на охраняваните обекти. Комисията е на мнение, че обекти като Националния стадион "Васил Левски" и зала "Арена Армеец" например са с потенциално висок риск от терористичен акт предвид международната обстановка и обстоятелството, че се събира многохилядна аудитория", констатира комисията и определя, че "тази преценка на участника е крайно неадекватна и неточна".

През миналата година БОДУ взе няколко големи поръчки – редица обекти на Електроенергийния системен оператор, болница "Александровска" и охраната на Държавния резерв в мегапоръчката за почти 10 млн. лева, припомня изданието и допълва, че преди години медийни публикации свързваха фирмата с Румен Николов-Пашата и Димитър Стефанов-Каратиста, но такива преки връзки не могат да се открият на документално ниво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама