Валентин Върбанов: Предприемачите развиват света извън границите на познатото

20:55, 23 мар 16 25 1625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предприемачите развиват света извън познатото, предприемачите са хора, които реализират мечтите си. Така собственикът на  Национална агенция за сигурност "Телепол" Валентин Върбанов описа целите, към които да се стремят, младите предприемачи. 

Той бе гост-лектор на форума „Да създаваш сигурност", който се проведе в Гранд хотел „Шумен”.

Инициативата е на шуменската предприемаческа организация Екип 21 / Crew 21 и цели да събере на едно място предприемчиви млади хора с иноваторски идеи и желание за развитие.

Валентин Върбанов е едноличен собственик на Национална агенция за сигурност "Телепол", създадена през 1993 г. Има военно образование, офицер по професия, завършил Висшето военно училище в Шумен и специализирал радиолокации. Телепол е една от най-технологично развитите фирми в сферата на охраната и сигурността в България и е сред лидерите в бранша.

Валентин Върбанов заяви пред младежите, че няма да разказва своята история, защото те сами трябва да намерят знанията и да натрупат опита, който им е нужен, за да постигнат успеха.

Знайте, че на върха има място само за един. Да си предприемач е занимание за самотници, каза той. Бизнесменът обърна внимание на младите предприемачи, че само с мечти обаче не може да се успее.

Трябва да сложите успеха там, където му е мястото, заяви той и обясни, че са нужни три компонента – знания, опит и мечти.

Докато следвате мечтите си, трябва да трупате знания и опит. Успехът е следствие от това, каза Върбанов. 

Шефтът на „Телепол” обясни, че има 5 категории хора. Първите са производители, които създават стоката. Вторите са търговците, които създават потребността, а финансистите са кръвоносната система на бизнеса. Четвъртият тип хора са мениджърите – те разбират по малко и от трите сектора и умеят да организират добре целия процес, обясни Върбанов и допълни, че след това идват предприемачите.

Те са хората, които мечтаят, проектират всичко в главите си, организират го и го възлагат, каза лекторът.

Предприемачите развиват света извън границите на познатото, категоричен бе Валентин Върбанов. 

Той допълни, че за предприемачите няма провал. Има или успех, или опит, обясни лекторът.

Организацията Crew 21 в Шумен, чиито капитан е общинският съветник Иван Ламбов, има за цел да събере на едно място предприемчиви млади хора с иноваторски идеи и желание за развитие.

Иван Ламбов обяви, че след 7 дни стартира Предприемаческа академия. В нея освен срещи, ще се работи и практически. В рамките на 8 лекции ще бъдат представяни идеи, както и ще се търсят инвеститори, които да спомогнат реализирането на добри бизнес планове. 

Програмата на Академията е базирана на опита на реални предприемачи. Как да се генерират идеи, стартегии и как да се финансират, каза Ламбов. Той добави, че в края на курса ще бъдат направени презентации пред реални инвеститори, които може да обезпечат финансово някои от проектите.

Заниманията на Академията ще бъдат в Шуменския университет, а първата лекция започва в 18.30 часа на 30 март.

Третият форум на Crew 21, наречен „Да създаваш сигурност", е част от инициативата на организацията да представя успешни регионални предприемачи и бизнесмени.

Досега гости на Crew 21 бяха собственикът на "Лифтком" Владислав Кипров и съоснователят на "Старс Къмпани"  д-р Атанас Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама