Не трябва да се въвежда пълна забрана за къмпингуване, сочи анкета

21:37, 23 мар 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не трябва да се въвежда пълна забрана за къмпингуване в страната. Това показват резултатите от седмичната анкета на София Topnovini.bg, в която ви попитахме трябва ли да се въвежда пълна забрана за къмпингуване.

Над 500 (69%) от хората, които са гласували в анкетата са категорични, че не са съгласни със забраната. 261 (32%) от тях са смятат, че така се ограничават правата на гражданите. 247 (30%) са отбелязали, че забраната обслужва собственици на хотели.

58 (7%) от анкетираните подчертават, че къмпингуващите не замърсяват природата, затова и подобна пълна забрана не е нужна.

На половина са тези, които покрепят драконовските мерки. 218 души, са подкрепили да се забрани къмпингуването. 207 (25%) от тях са отбелязали, че къмпингуващите правят много боклук и не чистят след себе си, а 11 (1%) са пратили къмпингуващите на хотел.

24 (3%) души са на мнение, че трябва да има пълна забрана за къмпингуване само на морето, а четирима са заявили, че трябва да има забрана за къмпингуване само в планините, не и по морето.

Темата със забраната много нашумя в последните седмици. След като Министерството на туризма обяви, че предвижда законови промени, в които да бъде включена пълна забрана за палатки по морето и планините, стотици излязоха на протест.

Последва и мигновена реакция на ресорният министър Николина Ангелкова, която отложи промените и заяви, че преди те да бъдат внесени в Народното събрание ще бъдат обсъдени с гражданите и неправителствените организации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама