Пълна зала посрещна Тед Кочев за прожекцията на негов филм в Пловдив (видео)

21:41, 23 мар 16 / Култура 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зала 1 на "Лъки дом на киното" в Пловдив се напълни тази вечер с хора, които посрещнаха с аплодисменти световноизвестния режисьор Тед Кочев. Той представи лично филма си "Да се събудиш в страх" (Австралия, 1971), който е част от програмата на "София филм фест" в Пловдив.

Кочев разказа любопитна история, случила се преди 45 години, когато представял филма си в Кан. Тогава в залата зад него седял младеж, който непрекъснато издавал възклицания на възхищение и одобрение за филма. Когато след прожекцията Тед Кочев попитал кой е младият мъж, му отговорили: "Това е млад американски режисьор, който е направил един-единствен филм и той се е провалил". "И все пак, как му е името", попитал Кочев. Отговорили му: "Някакво италианско име... Мартин Скорсезе".

Филмът е бил част от програмата "Класически филми" на фестивала в Кан. Днес, 45 години по-късно директор на тази програма е Мартин Скорсезе, разказа с усмивка Тед Кочев.

"Имам много роднини в Пловдив. Много от моите филми са повлияни от историята на моето българско семейство. Имах чичо, изпратен в лагер, имах друг чичо, който е бил македонски комита и е убит от турците. Много съм свързан с Пловдив, аз съм пловдивчанин и българин", каза още прочутият режисьор на своята публика, която го изпрати с ръкопляскания.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, днес сутринта режисьорът на "Рамбо - Първа кръв" и носител на много престижни филмови награди получи лична карта с пловдивска адресна регистрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама