Войводи ще "гледат" благоевградчани от санираните блокове

21:50, 23 мар 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ликовете на герои от Македоно-Одринското освободително движение да бъдат изобразявани на стените на санираните блокове. Това предложение даде по време на пресконференция днес кметът на Благоевград Атанас Камбитов.

"Идеята ми е на част от фасадите на жилищните кооперации да се нарисува  стилизиран образ на участници в Освободителното движение, както и датата им на раждане и кратък цитат от тях", обясни градоначалникът и допълни, че по този начин ще се запомнят имената на войводите. Това ще е и един продължаващ урок по история. 

Камбитов се похвали, че областния център на Пиринско продължава да води в програмата за саниране. Веднага след Благоевград е Бургас. До края на септември ще бъдат санирани още 128 блока, а осигурените средства са в размер на 128 милиона лева. Всеки квартал ще има собствен облик. Прекратява се и практиката един блок да е оцветен в няколко различни цвята. 

"Ще се санират и сградите на полицията и пожарната. Ще обновим и Трето и Пето училище като им предоставим нужното оборудване. Такова каквото са ни казали директорите. Ще започнем строеж на нов физкултурен салон в НХГ, като стария ще бъде преобразуван в актова зала", заключи кметът на Благоевград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама