Митрополит за атентатите: Нека не се поддаваме на страха

23:58, 23 мар 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нека не се поддаваме на страха, на гнева и на желание за отмъщение, призовава Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний в изявление по повод терористичните атаки в Брюксел.

В словото си Антоний казва дори в тези трудни моменти да бъдем миротворци, както Христос ни призовава, напомня той и приканва да не ни обзема страх, който притъпява нашите сетива и чувства и ни прави уязвими.

Терористичните актове в Брюксел, отнели живота на повече от 30 човека, са плод не толкова на религиозен фанатизъм, колкото на човекоомраза. Авторите на това злодеяние демонстрират ненавист към Европа и нейните ценности, към стремежа на народите й да живеят заедно, без разделения помежду си, сочи митрополитът в обръщението.

„Подобни действия за масово и безсмислено отнемане на човешки живот имат за цел да всеят страх в сърцето на Европа и да принудят гражданите й да живеят в постоянен ужас и несигурност, да попречи на тяхната креативност и да унищожи доверието между тях. Ние като християни можем да заявим, че никой няма право да отнема човешки живот, освен Този, Който го е дал, напомня митрополит Антоний. Молим се и скърбим за загиналите и ранените и се надяваме Бог да даде утеха на техните близки в тези трудни дни от живота им“, пише още митрополитът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама