Итка Хоспрова и Колегиума на чешката филхармония- Прага на фестивалната сцена на ММД на 25 март

07:31, 25 мар 16 / Култура 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 25 март, от 19 ч. в Доходното здание е поредното изкушение за всички меломани, съобщават от пресцентъра на Община Русе. Атрактивна програма с произведения от Брамс, Дворжак, Скоумал, Новак, Маскани, Качини, Пиацола и др., майсторски изпълнени от още по- атрактивната виолистка ИТКА ХОСПРОВА в компанията на КОЛЕГИУМА НА ЧЕШКАТА ФИЛХАРМОНИЯ – ПРАГА.

ИТКА ХОСПРОВА е една от най- динамичните личности на чешката класическа музика. Итка Хоспрова е изключително търсена не само като солист, но и като камерен изпълнител. Член е на известния квартет Беневиц от 1998, с който концертира в Чехия и в други европейски страни, както и и е чест гост изпълнител на много изтъкнати чешки квартети.

Като солист участва на многобройни международни фестивални сцени и солира на поти всички чешки и международни оркестри. Работи като концертмайстор в международния оркестър Die Junge Osterreichische Philharmonie.

На русенска сцена тя ще солира на Колегиума на Чешката филхармония – Прага, основан през 1995 от Ярослав Крофт. Колегиумът започва своята история с изпълнения на барокова музика, скоро след това обаче разширява своя репертоар. Има редица записи за различни звукозаписни компании, като съвместният им проект с група Чехомор достига мултиплатинен статут.

Участието им в МФ Мартенски музикални дни се осъществява с подкрепата на Посолството на Чешката република в София, Чешки център София и Бългерия Еър. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама