Бащата на пребитото до смърт бебе Станка се изправя пред съда

08:40, 25 мар 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Милко Зюмбюлов Стоянов, обвинен, че е пребил до смърт родната си дъщеря, днес ще се изправи пред Варненския окръжен съд. Ненавършилото 2 години момиченце бе прието през юни миналата година в болница в кома и в критично състояние след жесток побой и блудство и въпреки лекарските грижи издъхна. Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу 25-годишния Милко през декември миналата година.

До момента той отрича да е посягал на детето. „Биех само майка й, защото биеше детето“, заяви той пред съда още при определяне на постоянния му арест като мярка за процесуална принуда.Милко, когото съкварталците от ромския квартал „Максуда“ познават като Мюмюш, тогава разказа, че жена му Янка заминала бременна за Франция да проституира. Той я прибрал, като се върнала в края на май 2015 г. с детето. Твърдеше, че тя биела Станка и я хвърляла на земята, затова пък той налагал нея. Същата версия е дал при снетите му два пъти обяснения. Свидетели обаче твърят, че той е малтретирал системно и жена си, и детето си.

Милко е обвинен в опит за умишлено убийство и в блудство с невръстното дете. За първото престъпление законът предвижда от 15 до 20 г. затвор, доживотен или доживотен без право на замяна. За второто може да получи от 1 до 6 г. лишаване от свобода.

Съдебномедицинската експертиза сочи, че по тялото на Станка има травматични увреждания с различна давност в 4 области на тялото, където са засегнати жизненоважни органи. След последния побой над детето роднини и съседи нападнали Милко и само дошлите да го задържат полицаи го спасили от саморазправа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама