Сигурността струва пари и ограничава права, обяви бивш МВР-секретар

09:04, 25 мар 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Службите за сигурност взимат абсолютно реални мерки. Тук трябва да се намери тънката граница с комуникация с медиите и обществото, защото сигурността струва пари и, по един или друг начин, ограничава нечий права. 

Това каза бившият главен секретар на МВР Светослав Лазаров в ефира на бТВ. 

Според него, когато говорим за сектор „Сигурност“, ще е в интерес на обществото да се получи едно политическо съгласие на законова и подзаконова основа. 

„Трябва да се осигури спокойствие на служителите в службите, за да могат да работят спокойно“, убеден е Лазаров.

По думите му терористите подбират целите си по два начина. Единият е според символите, които са съкровени за европейската общност, а другият са меките цели, които са по-лесни за поразяване. 

„Атентатът в Брюксел не удари меки цели, защото говорим за летище и метро. Там мерките за сигурност са завишени“, посочи бившият главен секретар на МВР. 

Относно изграждането на оградата по границата ни с Турция, чийто строеж започна по време на мандата на Светослав Лазаров, той обясни забавянето със сложността на операцията.  

„Тя е възпрепятстващо съоръжение, но не е самоцелна. Тя не може да функционира без съответните технически средства и изграждането на разпределителен център“, обясни Лазаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама