Плевенските лекари излизат на протест

10:21, 25 мар 16 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общопрактикуващите лекари в Плевен подготвят протестни действия на 30 март, заради хаоса, предизвикан от новата Здравна реформа у нас. По време на стачката ще се преглеждат само най - тежко болните пациенти, чието състояние не позволява отлагане. Това съобщи пред медиите председателя на Сдружение на общопрактикуващите лекари в областта д-р Петя Дакова.

"Уважаеми пациенти, ние, вашите семейни лекари, не сме съгласни да ви заблуждават. Не желаем да бъдем участници в създадения хаос в системата на здравеопазването! Не желаем да играем в театъра на формални преговори, обсъждания и т.н.НЕ желаем да приемем промени, които заличават медицината, квалификацията  и правото ни да бъдем лекари! Искаме да защитим правото си на квалифицирани и достойни български лекари!", се казва в съобщението.

Плевенските лекари настояват за реални реформи в здравеопазването, които наистина подобряват условията за провеждане на лечебно-диагностичен процес и профилактика, за условия подобряващи качеството на медицинските услуги.

Националната организация на общопрактикуващите лекари излизат с отворено писмо до премиера Б. Борисов, в което изрично заявяват огорчението си от пренебрегването на съществуващите в Първичната извънболнична медицинска помощ проблеми и "формалното отношение от страна на здравното министерство".

"Искаме да акцентираме вниманието на обществото и нашите пациенти, от следващата седмица предприемаме ефективни и други протестни действия, в които ще се включват поетапно различни области от страната. Настояваме Решението на НЗОК да не влиза в сила.  Да остане валиден НРД 2015. Веднага да се отворят за корекция съответните наредби и да се помисли за бърза поправка на някои закони, за да бъдат предотвратени нежелани ефекти в работата на системата на здравеопазване и последващ отрицателен ефект върху пациенти и лекари. Надяваме се на бързо решение от Ваша страна в интерес на нас и нашите пациенти”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама