В НАП Бургас са получени над 5000 подоходни декларации, повечето са онлайн

10:41, 25 мар 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на кампанията в НАП Бургас са получени над 5000 подоходни декларации, като всяка трета е подадена по електронен път, съобщиха от данъчното. Повече от 30 000 са издадените персонални идентификационни кодове, от началото на годината те са над 1200. В териториалната дирекция на приходното ведомство до края на кампанията очакват повече от 15 000 декларации на физически лица.

От НАП Бургас апелират да не се изчакват крайните срокове, а да се използват алтернативните, електронни начини за контакт с приходната администрация, като по този начин клиентите ще спестят и време, и средства.

Четири работни дни остават до изтичане на крайния срок за ползване на отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица от 2015 г., напомнят от НАП Бургас.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.

Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите за 2015 г. изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е почивен ден - Великден). Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама