Борисов: Натискът на българо-турската граница е малък, проблемът идва от Гърция

11:23, 25 мар 16 / Политика 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Натискът на българо-турската граница е малък, големият проблем идва от Гърция. Това заяви на парламентарен контрол министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос, зададен от Красимир Каракачанов от "Патриотичния фронт" за съвместното учение на МВР и Министерството на отбраната "Граница 2016", предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Тези учения продължават и в момента, за да може да се стиковат силите и средствата. Турция има много ясни ангажименти, за да влезе в сила споразумението. Те са амбицирани, защото това, което ЕС прие като решение, ги задължава да свършат много работа. Към момента натискът на българо-турската граница е малък. Очакваме истинският проблем да дойде от Гърция", категоричен бе Борисов. 

Той даде пример, че в една бедна Македония лагерите са бетонирани и с максимално добри условия, докато в Гърция не могат да отчетат нищо реално свършено. "Условията в техните лагери са ужасяващи. 5,2 млн. лв. отпуснахме вчера за оборудване на МВР. Останах приятно изненадан от ангажимента и желанието за действие и от МВР, и от МО. Направили сме горещи линии, с които да се обменя информация. Работи се в добър синхрон, ще ги дооборудваме. Гръцката граница е много дълга и незащитена. Вече няколко месеца гръцкото правителство не взима мерки", подчерта премиерът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама