Местят протеста в подкрепа на Динко Вълев от полицията пред Община Бургас

11:34, 25 мар 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Организираният в социалните мрежи протест в подкрепа на ямболията Динко Вълев, познат като „ловеца на бежанци“, ще се проведе на площад „Атанас Сиреков“ пред сградата на Община Бургас. Това е разпоредил кметът Димитър Николов. Митингът трябваше да се състои пред Областната дирекция на МВР, където днес в 13.00 ч. Динко Вълев е призован на разпит по повод преписка на Районна прокуратура – Средец.

Кметът е разрешил протест пред Общината за времето от 12.30 ч. до 17.30 ч. Мотивите за промяната са очакванията на организатора на проявата да се съберат повече от сто души, които трудно биха се побрали в пространството пред ОДМВР - Бургас на бул. „Христо Ботев”. Освен това се отчита близостта на детска градина и натовареността на един от централните пътни булеварди в града.

Същевременно от Апелативната прокуратура уточниха, че няма разпореждане за задържане, както и законово основание за такова на Динко Вълев. Той само ще бъде разпитан във връзка с излъчен в медиите репортаж за задържането на мигранти с неговото участие, който е заснет на територията на община Средец. След вземане на неговите обяснения „ловеца на бежанци“ ще бъде незабавно освободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама