Местан призна, че превеждал на Давутоглу и Борисов

11:40, 25 мар 16 / Политика 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Би ми било малко неловко сега да тълкувам изявленията на Борисов, но съм доволен, че вече потвърди провеждането на подобна среща. Тя беше в тристранен формат - аз, Борисов и Давутоглу. Решението за формата не е мое. Аз не по своя воля освен участник в срещата, бях и неволен преводач". Това каза бившият лидер на ДСП Лютви Местан, попитан дали са верни думите на премиера Бойко Борисов, че на срещата с турския премиер Ахмет Давутоглу и Местан, премиерът е казал, че ако Делян Пеевски го няма в ДПС, би управлявал с тях. Местан добави, че в никакъв случай не би поставил под съмнение думите на Борисов.

"Другата ми вест, убеден съм блага за голяма част от българските граждани, е че учредителната конференция на ДОСТ ще се проведе на 10 април от 11 часа в зала 3 на НДК. Очакваме над 1000 учредители от цялата страна. Имахме проблем с огромния брой желаещи да бъдат учредители на новата партия", похвали се Местан.

Запитан дали е вярно, че от турското посолство са се обаждали на кметове на ДПС, за да ги питат дали ще продължат с ДПС или ще преминат в новата партия, той обясни, че не вярва на тези манипулации.

За дружеството "Булгартабак" Лютви Местан заяви, че не знае кой е реалният му собственик. "Добре е цялото общество да знае кой е крайният собственик, тъй като е важен отрасъл. Аз нямам нищо общо с "Булгартабак"

Местан заминава на посщение в Турция, където ще има срещи с представители на опозиционните Народната републиканска партия, Партията на националистическото действие и със премиера и лидер на управляващата партия Ахмет Давутоглу за което е уведомил премиера Бойко Борисов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама