Двама ученици от СОУЕЕ в Русе, победители в конкурса „Европейско междучасие“, посетиха Брюксел

11:49, 25 мар 16 25 818 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама ученици от СОУ за европейски езици спечелиха пътуване до Брюксел с отличното си представяне в конкурса „Европейско междучасие“, съобщават от СОУЕЕ "Св. Константин- Кирил Философ" в Русе.

Конкурсът е обявен от евродепутата Светослав Малинов, който предложи на младите хора да споделят в есета и видео своето мнение по темата „В каква Европа искам да живея след пет години?“.

Преслава Градева и Иван Иванов са сред 28-те победители от всичките 150 участници от 23 училища в цялата страна. Преслава е отличена за своето оригинално и критично есе, а Иван получава една от четирите специални награди за оригинално видео. Наградата беше посещение на Европейския парламент в Брюксел.

Посещението в Европейския парламент е стартирало с лекция за дейността на европейските институции, на която младежите научиха каква е структурата и отговорностите на Европейския парламент, как гражданите могат да участват в неговата работа, така че гласът им да се чува в Европа. Победителите са посетили Парламентариума – впечатляващия виртуален център и забележителностите на Брюксел.

Минути преди да излетят обратно за България, столицата на Европа – Брюксел е разтърсена от експлозии. За щастие групата не беше на същото летище, но това накара младите хора отнова да се замислят за бъдещето на Европа, съобщават още от русенското училище. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама