Още кандидати отпадат от надпреварата за мястото на Петър Диков

12:21, 25 мар 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на деня Столичната община ще обяви имената на кандидатите за главен архитект на столицата, които продължават в следващия етап от надпреварата. В момента за стола на Петър Диков се борят 11 души.

Тези, които бъдат одобрени от експертната комисия ще навлязат в последния етап от конкурса. Пред София Topnovini.bg кметът на столицата Йорданка Фандъкова обясни, че във финалния етап кандидат-архитектите ще трябва да защитят концепциите си пред комисията. Те ще преминат и обстойни интервюта.

„Оттук нататък няма императивни срокове за избор на архитект по закон, така че всичко зависи от работата и решенията на експертната комисия. Аз виждам, че тя работи доста интензивно. Все пак се изисквa време всеки един от членовете на комисията да прочете всички концепции“, каза Фандъкова.

Тя допълни, че част от кандидатите за главен архитект са се съгласили концепциите им да бъдат представени публично. За това, веднага след като бъдат оповестени публично тези, които продължават да се борят за поста, концепциите ще бъдат качени на сайта на Столичната община.

„Правим го, за да може всеки да прецени дали комисията е свършила добре работата си и дали изборът ѝ е бил обективен“, допълни кметът.

Изборът на нов главен архитект на столицата дойде след като през ноември 2015 г. бившият главен архитект Петър Диков обяви, че се оттегля от поста си след като 10 години го е заемал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама