Продължават взаимните нападки между "старейшини" и кмет във Ветово

13:18, 25 мар 16 / Политика 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължават нападките между общински съветници и кметската администрация в Община Ветово.

Всичко започна веднага след изборите, когато местният парламент, доминиран от ГЕРБ и ДПС, смъкна до минималния праг възнагражденията на част от кметовете, включително и на общинския, избран от местната коалиция "Бъдеще за всички". Това решение обаче падна в съда.

Последваха взаимни нападки и разменени декларации в двете посоки. Първо кметският екип на Ветово призова ГЕРБ да отстрани общинар, защото спъвал работата на местния парламент. На това пък бе отговорено с искане на оставка.

Днес на свой ред декларация разпространи Общински съвет – Ветово. С нея "старейшините" "категорично се противопоставят на опитите на кмета на Община Ветово да погазва принципите за разделение на функциите в местната власт". Според тях са налице "груби опити" от страна на кмета "да представи собствените си желания и личните амбиции на гравитиращ около него тесен кръжец като позиция на цялата ветовска общност".

Освен това "старейшините" напомнят, че са изтекли едва четири месеца от изборите за местни власти, "на които гражданите на общината ясно посочиха какъв да е вида и състава на Общинския съвет, който да чертае пътя на развитие на местната общност, защитавайки интересите им през следващия четиригодишен мандат".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама