Майка търси настоящ адрес назаем. Заради желаното училище

13:20, 25 мар 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проблемът с училищата и детските градини в София кара родителите да бъдат все по-изобретателни. Във Фейсбук се появи молба за помощ от майка, която търси желаещи да я регистрират по настоящ адрес заедно с дъщеря й, която тази година ще е в първи клас. Проблемът е, че желаното от нея училище, от което я дели само една улица, попада в друг район. Училището е в кв. "Бъкстон", община Витоша.

В подобна ситуация изпадат немалко родители, тъй като жилищният критерий често е решаващ при класирането по точковата система.

Майката предлага в замяна и собствения си адрес - „напълно безплатно и безкористно на родители на моя хал“ за регистрация в "Красно село" или Оборище.

„Знам, че е тъпо. Знам, че е унизително, но заради детето ми съм принудена да ме разиграват и да се правя на Маймуна. София това е положението и така правят Всички!“, пише още в апела си тя.

Проблемите са същите, които възникват от години и при приемането в ясли и детски градини, където обаче приемът е много по-сложен заради липсата на места.

Не един и два са случаите, при които бащата дори не признава детето си веднага след раждането именно с перспективата за заветните 3 точки за самотен родител, с които то непременно ще намери място в детско заведение.

Друг похват е бележка от личния лекар, че детето е хронично болно, с която от детската градина не могат да откажат прием.

Често ОДЗ-та в допълнителните критерии посочват като предимство това, че родителят работи в същия район. Така доста родители извадиха фалшиви на практика документи, че работят от вкъщи.

Не са малко и случаите, когато родители, баби и дядовци спешно търсят работа в детските градини и училища, за което също децата получават допълнителни точки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама