Таксиметрови шофьори от Шумен излязоха на протест пред Общината

13:21, 25 мар 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 30 шофьори на таксита се събраха по обед пред сградата на общината в Шумен, за да покажат несъгласието си с готвените промени по отношение на дейността им .

Протестът на шофьорите бе за кратко. Те останаха пред сградата на общината около половин час, като за минути движението бе затруднено.

Бърза намеса на полицията обаче накара таксиджиите да освободят пътното платно на бул. “Славянски” и да се разотидат, защото нямаха разрешение за подобен протест.

Таксиметровите шофьори обясниха, че са очаквали, че всичко около протеста е уредено и не са знаели, че нямат разрешение.

Шофьорите допълниха, че въпреки днес протестът им да не се е получил, те са готови отново да се съберат, за да покажат недоволството от готвените промени.

От 1 април влизат в сила нови правила, които предвиждат такситата да са само на регистрирани търговци, които ще наемат шофьори на трудов договор.

“Над 1000 лева ще струва на човек да изпълни новите изисквания, а това е непосилно за нас, знаете колко изкарва един таксиметров шофьор”, заявиха шофьорите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама