Кризисен център защитава жертви на домашно насилие в Русе

13:28, 25 мар 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартирането на проекта за кризисен център на територията на община Русе за жертви на домашно насилие и насилие, основано на полов признак и предоставяне на услуги в него обявиха днес.

Проектът е на стойност 684 143,22 евро е стойността на проекта. Неговият ръководител Спасимир Димитров, който е и директор на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ представи основните дейности, които предстоят по изпълението му.

Те ще се изпълняват в партньорство на Сдружение „Русенска католическа организация – Каритас“. Целта е намаляване на скритото домашно насилие, както и насилие, основано на полов признак чрез създаване на кризисен център.

Договорът между Община Русе като бенефициент и Програмният оператор, беше подписан от кмета на Община Русе, Пламен Стоилов и Представляващия Програмния оператор Мая Петкова на 21 август.

Основната целева група са жени и момичета, в това число и от ромски произход, претърпели домашно насилие и/или насилие, основано по полов признак, както и жени с увреждания обект на домашно насилие, включително физическо, сексуално, финансова злоупотреба и др.

Услугите в кризисния център ще са насочени към оказване на кризисна интервенция, индивидуална подкрепа и консултиране на пострадалите с подходящ експерт – социален работник, психолог и юрист.

По проекта ще се изпълняват и други дейности, като подобряване или формиране на умения за социално включване, подкрепа в образователния процес, работа със семействата, психотерапия, групи за взаимопомощ и др. Тези дейности могат да се ползват за до 16 пострадали в рамките на до 3 месеца на базата на индивидуален подход и оценка на конкретните потребности на лицето. Датата на приключването на проекта е 31.03.2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама