Осъдиха рецидивист обрал касата на пенсионер

13:41, 25 мар 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
55-годишният Димчо Михайлов от Стара Загора ще лежи в затвора шест години за кражба. Михайлов е признат за виновен, че в условията на опасен рецидив, отнел пари, без съгласието на собственика - престъпление по чл.196 ал.1 т.2 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Районен съд  Стара Загора е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като подсъдимия Михайлов се е признал за виновен. Предявен е и приет за съвместно разглеждане граждански иск в размер на 2 259 лева.  След редукцията на присъдата, заради съкратеното следствие, на Михайлов е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от шест години. 

През месец юни 2015 г. подсъдимият Михайлов поискал пари назаем от 77-годишен мъж от старозагорското село Малко Кадиево. Тогава той видял с какви средства разполага пострадалия и къде е разположена касата, в която съхранявал парите и ценностите си.

На 16 юли 2015 г. вечерта, Димчо Михайлов посетил дома на възрастния мъж и докато той  бил в двора,Михайлов отключил касата и взел от там 1 200 долара, както и сумата от 100 лева от портфейла му или всичко на обща стойност 2 259 лева. Откраднатите средства подсъдимият изразходвал за лични цели.

Димчо Михайлов е бил многократно осъждан за престъпления против собствеността, като преди повече от година е излязъл от затвора, уточниха от Прокуратурата.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама