Ученици от СОУ „Д. Талев“ отбелязаха Деня на търпението и Благовещение

13:49, 25 мар 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от IX-ти и X-ти клас при СОУ „Димитър Талев“ и директорът на училището, Весела Панчева, посетиха Община Добрич и се срещнаха с кмета Йордан Йорданов и неговия екип. Повод за срещата бе отбелязването на Деня на търпението – 25 март. Талевци подариха на служителите в общинската администрация постер със сърце, изпъстрено с послания за толерантност и търпение. Символиката на звездите бе разкрита, когато Анелия от XI клас разказа притчата за морските звезди. Кметът на общината и целият му екип приеха с огромна благодарност и сърдечност оригиналния подарък на учениците.

Инициативите по отбелязването на Деня на търпението и православния празник Благовещение продължиха през целия ден. В първите минути на всяка учебна смяна учителите поставиха акцент върху темата за търпението, прошката, проявите на съпричастност и разбиране към тези, които са различни от нас и потушаването на негативните чувства чрез диалог и толерантност. На белите дъски във всяка стая бяха поставени банери с надпис: „25 март – Ден на търпението“, а ученици от училищния ученически съвет изработиха тематичен постер, който поставиха на Стената на приятелството на четвъртия етаж. Стикери с послания и емблеми в подкрепа на каузата си закачиха ученици от седми клас.

Ученици от IV-ти клас изнесоха празнична програма пред децата от ЦДГ №18,а концерт за възрастните от Дома за стари хора в град Добрич представиха ученици от II-ри, III-ти и VI-ти клас. В основата на традиционния пролетен концерт в старческия дом бяха празниците Благовещение и Деня на търпението. Заедно с веселите детски гласове и грейнали очи възрастните хора получиха ръчно изработени от талевци сърца с   кокиче - символ на събуждащата се за нов живот природа. С пожелания за разбирателство, търпение и нови срещи завърши вълнуващият и динамичен на ден на талевци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама