Над 300 тениски срещу насилието подреждат пред читалище в Търговище

14:21, 25 мар 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търговище ще бъде домакин на  кампанията „Разруши мълчанието”, която е за превенция и защита срещу домашното насилие и насилие, основано на полов признак.

Инициативата се реализира от Националната асоциация на общинските служители в България, съобщиха от Община Търговище.

От 12.30 часа на 28 март пред читалище „Напредък” ще бъде показана експозиция от над 300 тениски, изработени от ученици и техните родители от цялата страна, на тема „Превенция на насилието“.

От 13 часа в сградата на Община Търговище, зала „Христо Самсаров”, ще се проведе дискусия по същата тема. В нея ще включат представители на Община Търговище,  полицията, специалисти, занимаващи се със социални дейности, директори на училища и детски градини, представители на гражданското общество и медиите. Участниците ще обсъдят възможности за подобряване на взаимодействието между институциите, продължаващи кампании срещу насилието и повишаване на нетърпимостта към агресията.

Събитията са част от националната кампания „Разруши мълчанието – кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие, основано на полов признак”. Проектът е финансиран  по Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в рамките на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014. Националната кампания включва градовете София, Стара Загора, Сливен, Плевен, Търговище, Мездра,  Козлодуй, Панагюрище, Гоце Делчев и Неделино, които я подкрепят по места и са част от проекта.

Целта на дейностите по него е намаляване на насилието, основано на полов признак, чрез повишаване на информираността и знанието сред жертвите на насилие, уязвимите общности и обществото като цяло.

В партньорство с Norsensus Mediaforum - Норвегия за срок от 9 месеца, до 30 май 2016 г., се цели повишаване на разпознаваемостта на проблема сред жертвите и обществото, както и се насърчава нулевата толерантност към насилието във всичките му форми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама