Лекари и механизатори са най-търсени в Добрич

14:30, 25 мар 16 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-голямо търсене на пазара на труда в Добрич има за лекари и водачи на селскостопанска техника. Това показват данните на Бюрото по труда, което обслужва общините Добрич, Добричка, Крушари и Балчик.

За областния град Добрич са обявени 243 свободни позиции. Сред търсените 15 висшисти, са 11 позиции за лекари, един психиатър, един фелдшер, както и за счетоводител и експерт проекти и програми с английски език. За свободните 89 места за среднисти могат да кандидатстват електромонтьори, продавач-консултанти, машинен оператор обувно производство,готвачи, монтьори на оловни акумулатори, кредитни специалисти в банка и др. Има и 126 свободни работни места са лица с основно образование - машинен оператор шиене на облекла, конфекционер обувки, камериер, гладач, чистач, мияч на съдове, помощник-готвач, сервитьор и др. Има обявено и едно работно място за лице без образование – то е за гледач на добитък.  За филиал в община Добричка има 15 свободни позиции за водач на селскостопанска техника. В Балчик се търсят сервитьори, аранжор, касиер масажист и  продавач консултант, а за Крушари – един рехабилитатор.

На работа през февруари в област Добрич са постъпили 557 безработни лица. На първичния пазар на труда реализация са намерили 419 безработни лица, със 70 повече спрямо предходния месец и с 53 повече спрямо същия месец на миналата година. През месеца на работа са устроени 178 младежи до 29 години, от които 85 са на възраст до 24 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама