Опожареното училище в Карнобат ще бъде обезщетено с над 2 млн. лв.

14:52, 25 мар 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Застрахователно дружество "Евроинс" ще обезщети максимално бързо основно училище "Христо Смирненски" в Карнобат, което пострада при пожар на 23 март, съобщиха от компанията. Сградата на училището е застрахована за сумата от 2 100 000 лв. и е презастрахована при водещ презастраховател с висок рейтинг.

Дружеството е предприело незабавни действия за разрешаване на проблема във възможно най-кратки срокове. Веднага след инцидента компанията е изпратила на място в Карнобат специализиран авариен комисар заедно с група експерти на дружеството, които да разследват и установят причините за пожара. В момента се провеждат процесуално-следствени действия за събиране на доказателства и изясняване причините за възникването на инцидента. До няколко дни аварийният комисар ще изпрати доклад и експертна оценка. Въз основа на него ще бъде изплатено обезщетение в най-кратки срокове.

Отделно от това ръководството на застрахователя е взел решение да дари 20 000 лв., за да подпомогне по-бързото възстановяване на разрушената сграда.

Дарение от 5000 лв. на школото в Карнобат ще дадат и от Поморие. Това е решил на днешното си заседание местния Общински съвет, който е приел докладна записка единодушно с 20 гласа "за". Средствата се осигуряват от дейност „резерв за непредвидени и неотложни разходи” от бюджета на Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама