Клуб "Ветерани" към МВР - Русе отбеляза 20-тата си годишнина

15:31, 25 мар 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със скромна церемония днес русенският клуб "Ветерани" към МВР отбеляза 20 години от своето създаване. За да почетат събитието в сградата на вътрешното ведомство се събраха множество вече пенсионирани полицаи и пожарникари, както и техните млади последователи от клубовете "Млад криминалист", "Млад огнеборец", и "Детска полицейска академия". 

Честването започна с поднасяне на венец пред паметника на загиналите в изпълнение на служебния си дълг служителите на Вътрешното министерство. Ветеранът Тодор Атанасов произнесе кратко слово с признателност към техния дълг, и призова да бъдат помнени техните саможертви и дълг. 

Към ветераните се присъедини и директорът на ОД на МВР комисар Теодор Атанасов, който връчи грамоти на бивши и настоящи служители за дългогодишната им служба. Грамоти получиха и младежи от клубовете "Млад криминалист", "Млад огнеборец", и "Детска полицейска академия", както и преподаватели в русенски училища, които са допринесли за развитието на младите таланти. Ветераните коментираха, че малдежките клубове се радват на голям интерес, като в началото са били основани в 5 русенски училища, докато към днешна дата към тях са се присъедини още 11. Клубовете са дали и професионален тласък на много от младежите, някои от които вече са се присъединили към редиците на полицейските служители. 

По време на срещата бе официално представена и книгата на Тодор Атанасов "Ветерани с достойство", в която той е представил своя опит от над 20 години служба в МВР. Това е и неговият опит да предаде част от ветеранския опит, не само чрез сухи знания и учения, но и чрез интересни случаи от ежедневието на русенските полицаи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама