ОИЦ в Разград започва срещи с бизнеса по националната кампания "Успешни Заедно"

15:32, 25 мар 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Срещи с представители на малкия и средния бизнес по места ще проведат експертите от Областния информационен център /ОИЦ/ в Разград. Инициативата е във връзка с националната кампания "Успешни Заедно" на мрежата от 28 информационни центъра в страната, съобщи управителят на Центъра Юлиян Данаилов. Основната цел на кампанията е популяризиране на оперативните програми за бизнеса и насърчаване на потенциалните бенeфициeнти да кандидатстват с проекти.

Предвиждат се редица събития, на които фирмите ще се запознаят с актуални и предстоящи възможности за кандидатстване с проекти по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и с използването на финансови инструменти в периода 2014-2020 г. Ще бъде дискутирано опростяването на правилата и процедурите при прилагането на ЕСИФ, както и популяризирани успешни проекти през програмния период 2007-2013 г. За целта ще се организират Дни на отворените врати във фирми-бенефициенти на евросредства.

За участниците в кампанията са предвидени информационни и рекламни материали на управляващите органи на програмите с насоченост към бизнеса, и такива предоставени от фирмите – участници.

Кампанията "Успешни заедно" ще завърши в Деня на Европа - 9 май с Ден на отворените врати в Областния информационен център в който ще се включат фирмите-участници в инициативата.

Паралелно с това ОИЦ-Разград ще проведе и първата за годината своя обиколка в общините от Лудогорието. В периода от 5 до 27 април ще се проведе цикъл от информационни срещи на тема „Възможности за европроекти през 2016 г.”.

На широката общественост ще бъдат представени възможностите за кандидатстване по актуални и предстоящи за обявяване процедури по европрограмите до края на 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама