66 проекта влизат в програмата "Русе - Европейски град на спорта 2016“

15:37, 25 мар 16 / Спорт 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разнообразни и интересни проектни идеи, обхващащи почти всички видове спорт, ще бъдат реализирани по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“. Това показват резултатите от конкурса в рамките на кампанията, който се проведе от 25 февруари до 16 март, съобщиха организаторите от Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“.

80 проекта кандидатстваха за програмата. От тях са одобрени 66 на обща стойност 72 276, 06 лв. Под мотото „ Русе – Европейски град на спорта 2016“ ще се осъществят идеи на 29 спортни клуба, 15 учебни заведения, 12 детски градини, 6 неправителствени организации, 2 кметства и 2 читалища.

Пълният списък на одобрените проекти може да бъде видян в приложения файл.

Инициативите ще изпълняват основната мисия на програмата, която е повишаване качеството на живот на гражданите чрез спорт и подсилване на „чувството за общност“ и култура на активност сред русенци.

Проектите са избрани от комисия, определена от Управителния съвет на Фондация „Русе-град на свободния дух“, в състав Иван Григоров - зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ на Община Русе, д-р Страхил Карапчански – зам.-кмет „Европейско развитие“ на Община Русе, Иван Дончев – главен експерт към Министерство на младежта и спорта за областите Русе, Разград и Силистра, Ирена Петрова – директор на дирекция „Култура и образование“ в Община Русе, Сашо Щерев – началник на отдел „Образование“ в Община Русе, Веселин Богданов – директор на ОП „Спортни имоти“, Мариан Савов – директор на ОП „Русе арт“ и Мария Георгиева – гл. експерт „Връзки с обществеността“ в Община Русе.

Проектните предложения са оценявани на два етапа. Първо е проверено административното съответствие и допустимостта им, а след това и оценката по същество, съобразно приноса им към мисията на програмата, реализацията на широкомащабни и новаторски събития с конкретни и ясно измерими ефекти за местните общности, подкрепата на знанието и популяризират спорта, активния и здравословен начин на живот чрез създаване на условия за пряко взаимодействие между професионални спортисти и любители и др.

Подписването на договорите с одобрените кандидати ще започне до 7 дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама