Пловдивските МБАЛ "Пълдин" и МБАЛ "Еврохоспитал" стават университетски болници

16:11, 25 мар 16 25 632 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на здравеопазването е внесъл в Министерски съвет за разглеждане проект с предложение за определяне на пловдивските МБАЛ "Пълдин" и МБАЛ "Еврохоспитал" за университетски болници. Предложението на Петър Москов се прави въз основа на мотивирано искане на ректора на Медицински университет-Пловдив проф. Стефан Костянев. Искането му е съгласувано с ръководителите на съответните лечебни заведения.

Съгласно Закона за лечебните заведения, Министерският съвет по предложение на министъра на здравеопазването определя кои от лечебните заведения или техни клиники или отделения, получили "много добра" или "отлична" акредитационна оценка за дейностите по клинично обучение на студенти и докторанти и следдипломно обучение на лекари, лекари по дентална медицина, фармацевти и специалисти по здравни грижи, придобиват правата на университетски болници/клиники или отделения за срока на акредитационната оценка.

По отношение на двете болници със Заповед от 2015 г. на министъра на здравеопазването са определени акредитационни оценки "отличен" и "много добър" за срок от 4 и 5 години за практическо обучение на студенти.

С решение на Министерския съвет от 2015 г. двадесет и шестлечебни заведения, които имат акредитационна оценка за възможностите им за обучение на студенти и специализанти, са определени за университетски болници.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама