Задържаха под стража рецидивист с над 10 осъждания

16:14, 25 мар 16 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Районна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Ангел Йорданов. Той е обвинен за това, че на 22.03.2016г. в гр.Твърдица, в условията на опасен рецидив и чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, извършил кражба на чужди движими вещи- телевизор, радиокасетофон,  олекотени завивки и други, на обща стойност около 300лв. от владението на мъж, с намерение противозаконно да ги присвои.

Според прокурора, във входа на разследването са събрани достатъчно доказателства, че Ангел Йорданов е извършител на престъпното деяние. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че съществува реална опасност Йорданов да се укрие или да извърши ново престъпление. Тази възможност се обуславя от факта, че обвиняемият е осъждан над 10 пъти за престъпления срещу собствеността, като е излязъл от затвора на 18.02.2016г., след като е изтърпял наказание от 2 години „лишаване от свобода“ за извършване на подобно престъпление.

 Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ангел Йорданов.

Определението на Районен съд –Сливен подлежи на обжалване пред  Окръжния съд в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама