Съветниците в Благоевград приеха план за противодействие на тероризма /аудио/

16:34, 25 мар 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници в Благоевград приеха план за противодействие на тероризма. Това стана по време на сесията на местния парламент днес.

В него се прави анализ на действията на общината. Създаден е щаб, който се ръководи от кмета Атанас Камбитов. Анализът съдържа редица дейности, сред които затягане на контрола на движението на хората. Според общинския съветник Георги Васев България за сега не е интересна, но е знакова.

"На границата с България и Благоевградска област в момента има много сериозно стълпотворение на хора - бежанци, които може всеки момент може да тръгнат към страната през Беласица и граничните пунктове. Това наложи да се приеме този план", коментира Васев.

Той допълни, че в плана се посочват и местата, където се събират много големи групи от хора. Това са училища, хотели, закрити спортни бази, молове, хипермаркети и предприятия с над 100-200 души на смяна. В последния момент съветниците добавиха и стадион "Христо Ботев. Всички те представляват интерес.

"Миналата година обект на терористични действия беше сърцето на Европа Париж. Преди няколко дни беше ударена полическата столица на Европа. Tук става въпрос не само за терористични актове, включва се и анализ от газови оръжия, наводнения, пожари и т.н. Този поток няма да свърши поне в близките 20 години, ако не се вземат кардинални мерки. И ако сега беше ударено сърцето на Европа, то входа сме ние и трябва винаги да сме нащрек", заключи местният парламентарист от ВМРО.

Чуйте какво каза Георги Васев за плана в прикачения аудиофайл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама