Подготвят наредба за насърчаване на инвестициите

16:38, 25 мар 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наредба за насърчаване на инвестициите подготвя Сливенска община. Мерките, които ще предприеме Общината, са съобразени със законовите изисквания. Сред тях са ускорено административно обслужване и предлагане на терени без търг на пазарни стойности или по-ниски, обясни кметът Стефан Радев.

"Ще работим паралелно и да насърчаваме младите хора да бъдат по-иновативни и да предлагат идеите си. Имаме намерение да организираме един по-сериозен форум за това как може да се финансират иновативни идеи, включително с посочване на положителни примери на хората, които са го направили и как това променя средата в много положителна посока", посочи Радев.

Той каза още, че трябва все повече да се говори за събуждане на предприемаческия дух на хората и за насърчаване на стартиращия предприемач и новите идеи. " Много пъти говорим за големите инвеститори като панацея за решаване на проблемите ни. Много е добре да има големи инвеститори, но идеята е хората сами да търсят начин за реализиране на мечта или идея, защото най-успешните региони в света, са тези, в които има много висока концентрация на предприемачи и много добра среда за предприемачество", каза още кметът и изтъкна факта, че Сливен има много дълбоки традиции в предприемачеството и на практика тук е възникнала съвременната текстилна индустрия в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама