Специални чипове ще осигуряват „зелена вълна“ на линейките и пожарните в София

16:44, 25 мар 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специални чипове ще бъдат монтирани на всяка линейка и пожарна кола в столицата. Те ще спомагат за по-бързото им придвижване при спешни случаи. Чиповете ще са свързани с интелигентната система за управление на трафика в столицата.

„Тези чипове ще се разпознават от системата и при движение на линейка или пожарна кола светофарите ще се настройват на „зелена вълна“, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Изграждането на системата за управление на трафика вече е започнало, като над 50 светофара на ключови кръстовища в града са свързани към нея. Вече е изграден и центърът за управление на интелигентната система.

„Задължително е до края на годината да бъде изцяло въведена системата, за да може в началото на следващата година да имаме осигурено трасе за линейки и пожарни“, обеща Фандъкова.

Тя припомни, че в столицата има и няколко чисто нови изнесени кабинети на Спешна помощ в различни райони и квартали на София. Въпреки това все още Спешна помощ не разполага с достатъчно екипи, за да може те да се използват пълноценно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама