ГДБОП разби канал за контрабанда на парфюми в Бургас

16:50, 25 мар 16 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГДБОП разби контрабанден канал за внос на парфюми в Бургас. В успешната реализация са участвали териториалните служби „Борба с организираната престъпност“ в Бургас, служители на ГД „Гранична полиция“ и местните областни дирекции на вътрешното министерство, съобщиха от МВР.

Действията са предприети на 20 март във връзка с образувано досъдебно производство и са реализирани под наблюдението на Специализираната прокуратура. Целта на операцията била пресичане дейността на установена организирана престъпна група, извършвала контрабанда през държавната граница на големи количества парфюми от известни търговски марки. В хода на специализираната полицейска операция са проведени оперативни и процесуални действия в близост до ГКПП - Малко Търново и в Бургас, при които за 24 часа са задържани двама варненци - Д.В. /34 г./ и Д.Н. /35 г./. При проверка на лек автомобил „Ауди“, с което те пътували, са открити и иззети 846 парфюма от различни марки, внесени без знанието на митническите власти, мобилни телефони и голяма сума в евро.

Паралелно с това били проведени следствени действия и на три адреса на територията на Варна. Там полицаите намерили мобилни телефони, компютърни конфигурации и още 2276 парфюма от световни търговски марки. Започнато е досъдебно производство по чл. 321 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама