Готви се протест срещу забраната на „Витошка“ за велосипеди

17:59, 25 мар 16 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сдружение „Велоеволюция“ се готви на протест срещу затварянето на бул. „Витоша“ за велосипеди. От организацията са започнали кампания с писма и жалби до Столичната община, за да бъде организирано трасе за велосипеди, паралелно на пешеходния булевард. Неотдавна там бе поставен знак “забранено влизането на велосипеди”. На „Витошка“ беше една от първите създадени от Столична община велосипедни алеи в София.

До забраната се стига след жалби заради блъснати от колоездачи хора, включително и деца и то точно в пешеходната зона. От Велоеволюция обясняват, че трасето по бул. „Витоша“ е предпочитано от велосипедистите защото е пряка и удобна връзка между вело-лентата по бул. Т. Александров и велоалеите при НДК и бул. Евл. И Хр.Георгиеви и по него няма движение на автомобили.

„Едновременно с това обаче не се забелязват мерки за осигуряване на алтернативно за велосипедистите трасе. Такова е безспорно необходимо за велосипедистите търсещи преминаване по оста север-юг в района. Забраната за велосипедисти поражда и недоумение заради планираните за изграждане стоянки за обществени велосипеди под наем в същата пешеходна зона“, пишат от „Велоеволюция“.

От сдружението предлагат конфликтът с пешеходците да бъде избегнат чрез алтернативно трасе.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама