Община Карлово върна в срок заема от Община Пловдив

19:09, 25 мар 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Карлово върна на Община Пловдив безлихвеният краткосрочен заем в размер на 639 375 лева. Той бе отпуснат с решение на Общинския съвет през декември миналата година по предложение на кмета Иван Тотев. Средствата бяха необходими на Община Карлово за финансиране на обекти по Оперативна програма "Регионално развитие 2007 -2013". 

Кметът на Подбалканската община д-р Емил Кабаиванов се обърна за съдействие към колегата си Иван Тотев, за да стартира одобрен проект за четири обекта по схема "Зелена и достъпна среда". Сумите бяха необходими за разплащане по сключени договори и бяха върнати в срок по сметките на  Община Пловдив след възстановяването им от Управляващия орган.

"Това е пример за междуобщинско сътрудничество. Доброто финансово състояние на Община Пловдив позволи да направим този жест към жителите на Карлово. Това стана и с волята на пловдивските общински съветници", заяви кметът Иван Тотев.

"Чрез този заем в Карлово са благоустроени междублокови пространство в райони, в които живеят 3000 карловци. Ремонтирана е улица "Иванка Пашкулова", подменени са инфраструктурата и тротоарите. Реновирани изцяло са зелените площи в центъра на града около читалище "Васил Левски 1861", уточни Емил Кабаиванов.

"В исторически план Пловдив и Карлово винаги са били свързани. Това е един прекрасен пример за партньорство", подчерта още Кабаиванов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама