Пет дни остават за отстъпката от 5% от данъчните декларации

20:08, 25 мар 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет работни дни остават до изтичане на крайния срок за ползване на отстъпката от 5% върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица от 2015 година. Това напомнят от териториалната дирекция на НАП в Пловдив.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2016 година, физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май тази година.

Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите изтича на 3 май заради великденските празници (30 април е в събота, а 2 май е обявен за почивен ден). Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП.

Плащането на дължимия данък може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама