Русенската Startup Factory гради "мост" между ИТ сектора в Румъния и България

08:38, 26 мар 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Startup Factory Русе отбелязва първата си годишнина с празненство и румънски гости. На днешния 26 март в зала 101 на Втори корпус на Русенски Университет “Ангел Кънчев” от 15:30 ч. ще се проведе дискусионен панел за ИТ сектора и предприемаческата екосистема в Румъния и столицата Букурещ.

"Как се развива предприемаческата екосистема в Букурещ и в Румъния? Какво се случва на стартъп сцената – кои са успешните истории, организациите развиващи средата, източниците на финансиране, споделените работни пространства, стартъп и ИТ общностите, събитията и т.н. Какви са тенденциите и перспективите за развитие на ИТ сектора в Румъния?“, са част от темите, които предстои да се разискват.

Ще се обърне внимание още и на политиката на румънското правителство и на местните власти за стимулиране на предприемачеството.

Ще се обсъдят и възможности за изграждане на устойчив мост между България и Румъния в областта на ИТ, предприемачество, обмяна на опит, съвместна работа по проекти, повече възможности за младите хора.

Очаква се това събитие да постави началото на серия от българо-румънски срещи за взаимно опознаване, търсене на сътрудничество, стартиране на партньорства и съвместни проекти.

Дискусионният панел е отлична възможност за създаване на контакти с представители на ИТ и предприемаческата общност в Румъния. Форумът е подходящ за всички, които желаят да научат от първа ръка какво се случва на стартъп сцената в северната ни съседка и как млади хора стартират собствен бизнес със собствени ресурси и на база на лични умения, отбелязват още от Startup Factory.

Участниците в дискусията са румънски онлайн предприемачи, софтуерни инженери, преподаватели и професионалисти в ИТ сектора.

Участието в дискусионния панел, който ще се проведе на английски език, е безплатно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама