Прекратиха поръчката за събаряне на сгради в "Пети полк" в Шумен

10:45, 26 мар 16 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществената поръчка за събарянето на сгради в бившето военно поделение „Пети полк” в Шумен, където се предвижда изграждането на многофункционална спортна зала, е прекратена. Това става ясно от заповед на зам.-кмета Боян Тодоров, публикувана на интернет страницата на кметството.

Поръчката на общината беше за изготвяне на проект, събаряне и разрушаване без взрив на сгради в бившето поделение, като изпълнителят трябваше и да разчисти и подравни терена и да извози строителните отпадъци.

Причината за спирането на поръчката е, че единственият кандидат в процедурата - дряновската фирма "Феро макс" ЕООД, не е представила три документа, които са задължителни.

В офертата на "Феро макс" ЕООД е липсвало удостоверение, че има регистрация в Централния професионален регистър на строителя, както и списък на документите, подписан и подпечатан от представител на фирмата.

Освен това участникът в процедурата е пропуснал да представи разрешително за събиране, временно съхранение, транспортиране, предварително третиране и оползотворяване на отпадъци или сключен договор с фирма, което притежава разрешително за тези дейности.

Поради тази причина комисията единодушно е решила да не допусне до оценка офертата на фирмата.

Тъй като "Феро Макс" ЕООД е била единственият кандидат в процедурата, е издадена заповед за прекратяване на обществената поръчка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама