Румен Петков: Европейските лидери бягат от проблема, защото са съучастници в създаването му

11:30, 26 мар 16 / Политика 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Големият проблем на Европа е, че не анализира старта на процеса. Този старт бе с подкрепяната със зоологически ентусиазъм „Арабска пролет“. Тогава няколко човека говорехме, че следва „Европейска зима“, но никой не ни обърна внимание. Виждаме какво става в Ирак. Виждаме какво става в Сирия. Когато не се анализира този процес, няма как да се вземе верното решение. Европейските лидери бягат от този проблем, защото те са съучастници в неговото създаване. В тази връзка трябва да кажем и че на практика няма лидери, няма лидери с качества“.

Това заяви в Русе днес бившият вътрешен министър Румен Петков. То бе в крайдунавския град за участие в дискусия за проблемите в националната сигурност, както и за връчване на членски карти на новоприети членове на партия АБВ, на която е заместник-председател.

„Нормално ли е, Унгария да построи ограда на цялата си граница, да осигури и ограда на Македония, а ние цели 3 години още не можем да довършим нашата на турската граница? Да не се окаже утре, че оттам минават горива, други възможни стоки с двойна употреба, наркотици и т.н.? Вместо това се обяснява, че ние нямаме проблем със съседната нам приятелска държава Турция”, каза още бившият вътрешен министър, като добави, че явно някой не желае да се довърши тази ограда между България и югоизточната ни съседка. 

Румен Петков отчете още, че явно Европа няма имунна система и няма единни критерии, които да оценяват кой е бежанец, кой е икономически или социален емигрант или пък кой е неясен и трябва да се допуска.

В тази връзка той настоя за категоричен контрол на външната граница и пресяване на всичко в Европейския съюз.

„Необходим е категоричен контрол на външната граница, както и пълно пресяване на всичко, което е на територията на Европейския съюз. За никого няма съмнение, че една част от хората са изпратени тук. Те не са изпратени тук, за да гледат мача между „Дунав“ Русе и „Спартак“ Плевен, а с други мотиви и с други финансови ресурси. При констатиране на най-малко съмнение, в това число и при хора второ и трето поколение, живущи в Европа, за връзки и зависимости от „Ислямска държава”, или други терористични организации, трябва да има незабавна екстрадация. Успоредно с това, трябва Европол и Фронтекс да придобият съответните пълномощия, с необходимото финансово обезпечаване и пълен контрол върху обмена на информация“, заяви още Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама