Стотици рокери откриха мото сезон 2016 в София (снимки)

12:31, 26 мар 16 25 770 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици рокери и любители на моторите се събраха в 10.00 ч. в пространството около храм-паметника „Св. Александър Невски“ за да открият мото сезон 2016. Тази година той е под наслов "Внимание и толерантност на пътя", а организатор на събитието са мото клубовете Brothers from hell и Sofia Riders. Целта на инициативата е да се обърне внимание на всички участници в движението по пътищата, че това е отговорност към най-ценното – живото и здравето.

 

Пред централния вход на храм-паметника бе изградена сцена, на която свиреше рок банда. По-късно на нея се качиха организаторите на събитието, а водещ бе актьорът Юлиан Вергов. 

 

Той каза пред журналисти, че колкото повече гледаме в огледалата и подаваме мигач, толкова по-добре за всички участници в движението. "Хубаво е и мотористите да карат малко по-бавно, защото понякога идват много бързо и няма кога да ги видиш", посъветва Вергов. Попитан какви хора са моторджиите, актьорът ги определи като безгрижни. Стефан Томов от Brothers from hell пожела на всички един безавариен и безоблачен сезон, както и догодина всички да се събрат отново на площада пред "Св. Александър Невски". 

 

Александър Бакалов от Sofia Riders призова всички да бъдат внимателни и културни на пътя и изрази надежда, че тази година ще има по-малко аварии и произшествия в сравнение с предходната. 

 

Комисар Тенчо Тенев, началник на отдел “Пътна полиция” към СДВР, обясни пред София Topnovini.bg, че са взети сериозни мерки по отношение на организацията на мероприятието. Всички сили на „Пътна полиция“ са ангажирани за обезопасяването на маршрута, по който ще премине шествието. От СДВР очакват в него са включат хиляди мотоциклети, тъй като днес времето е слънчево и топло. 

 

Ще бъде регулирано движението по централните булеварди. На Южната дъга е отцепен районът, като за няколко часа ще бъде затворена едното платно, като шефът на „Пътна полиция“ се надява гражданите да подходят с разбиране, тъй като това е само един ден в годината. „Ще следим стриктно да няма своеволия, мотоциклетисти без каски или без номера на мотоциклетите. Всичко това е наш приоритет“, обясни комисар Тенев и допълни, че мероприятието е разрешено от Столична община. 

 

Председателят на Комисия за децата, младежта и спорта към Столичния общински съвет Татяна Георгиева поздрави присъстващите от името на кмета на София Йорданка Фандъкова. „Изключително впечатляващо е да видя тук на площада толкова много хора с толкова много мотори. Наистина е впечатляващо и много вълнуващо. От името на Столична община ви пожелавам да бъдете много толерантни на пътя – да карате отговорно и да бъде за пример за младите хора“, каза още тя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама