Варненските полицаи проверили 426 души за денонощие

13:59, 26 мар 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицейски проверки на 426 души, от които 61 криминално проявени, са извършени във Варна през последното денонощие. За криминални престъпления са задържани 5 лица. Полицейските проверки на територията на цялата страна са по разпореждане на главния секретар на МВР, припомниха от областната дирекция на ведомството във Варна.

През изминалата нощ са „профилактирани“ 15 сборища на наркомани. Проверени са и 18 увеселителни заведения и районите около тях за лица, ползващи охрана и ескортиращи автомобили. Констатирани са 2 нарушения – в първия случай е имало нарушаване на нощната тишина, а във втория  заведението е работело след регламентираното работно време. При проверките е установено и задържано 1 лице, което доброволно е предало наркотично вещество – амфетамин, по случая е образувано бързо полицейско производство. 

В рамките на специализираната полицейска операция служителите на „Пътна полиция” са проверили 243 МПС. Задържани са четирима шофьори,  които са управлявали автомобили със съдържание на алкохол в издишания въздух над 1,2 промила. Срещу тях се водят бързи полицейски производства. Установени са двама неправопособни водачи и други общо 34 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 18 акта и 16 фиша.

Общо констатираните нарушения  на Закона за МВР, Закона за движение по пътищата и Наредбата за обществения ред на община Варна по време на полицейската операция  са 109.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама