За Гергана от Добрич участието в „Гласът на Фландрия” е завръщане на сцената

15:24, 26 мар 16 / Култура 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Талантливата Гергана Великова от Добрич се завърна към сцената с участието си във формата „Гласът на Фландрия”. 21-годишното момиче отскоро живее и учи в Белгия, в град Гент.

„Много съм щастлива, че събрах смелост да направя нещо подобно. Досега не се бях замисляла да опитам. Но, когато дойдох да живея при родителите си в Белгия, трябваше да оставя "постигнатото" в  България. Просто, всичко започна от нулата. Бях много тъжна и носталгията към сцената растеше. Реших да проверя какви тв формати има в Белгия и попаднах на току-що приключилия сезон на „Гласът на Фландрия”, разказа пред Topnovini.bg Гергана.

Тогава дори не се замислила какво би било да участва. Тази година обаче, съвсем случайно, видяла, че вървят записвания. Спонтанно решила да се пробва. „Ей така! Без никакви надежди, че някой ще ме хареса. Трябваше да запиша 30-секундно видео, в което показвам таланта си. Спрях се на песента Mercy на Duffy. За броени дни клипът ми събра много харесвания, което, разбира се, ме зарадва много. Когато разбрах, че съм приета за участие изпитах страх... и всичко се случи толкова бързо, че още не осъзнавам какво става”, сподели Гергана.

Тя споделя, че прекрасните коментари, огромната подкрепа от България и от Белгия я карат да се чувства на осмото небе. „Наистина не съм го очаквала. Надежди да спечеля формата нямам. Мисля, че има много други участници, които го заслужават. А, и съм на мнение, че победителят трябва да бъде кореняк. Радвам се най-много, че се запознах със страхотни, талантливи, млади, амбицирани хора, с които споделяме обща страст-музиката. И с разкошни музиканти, разбира се, които са част от екипа на Гласът. Определено това е най-добрият "опит" който мога да преживея”, допълва талантливата певица.

Ако някой желае да следи участието й в „Гласът на Фландрия”, може да го направи на официалната й страница Gergana Velikova-The voice van Vlaanderen. Там ще може да се намери и информация как Гергана може да бъде подкрепена по време на участието си във формата.

Припомняме, че талантливата Гергана Великова от Добрич бе избрана да се включи в надпреварата във формата „Гласът на Фландрия” в Белгия. Победата ще й донесе  договор за записи и парична награда от 25 000 евро. 21-годишната българка избра да е в тима на Koen Wauters - фламандски певец и фронтмен на групата Клузо ,  след като на „слепите” концерти впечатли журито с изпълнение на песен на Ейми Уайнхаус.

Майката Галина Великова е бивша солистка на ансамбъл „Добруджа”. Гергана и Силвана Великови  бяха сред възпитаничките на Божана Байчева в Студио за поп-рок певци „Сарандев” към Младежки дом –Добрич. И двете са носителки на престижни награди от български и международни конкурси.  Гергана е бивша възпитаничка на ФСГ „Васил Левски” в Добрич. Гергана записа албум с варненската група "Лот Лориен". Преди време тя заминала за Белгия, заедно със сестра си. По-рано родителите им вече се били установили там. В Белгия Гергана учи във висше училище.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама