Варненският административен съд си търси пресаташе

17:25, 26 мар 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конкурс за експерт „Връзки с обществеността“ на мястото на освободената от 1 март Милена Комитска обяви Административният съд във Варна. Длъжността бе овакантена заради изказване на съдебната служителка, че протестиралите пред съда защитници на Морската градина са били агресивни и употребили алкохол. Според председателя на съда Тинка Косева то е уронило престижа на институцията.

Повод за протеста беше съдебно разпореждане от 22 февруари, подписано от съдия Евелина Попова. С него се нареждаше общинските полицаи безусловно да прекратят действията си по ограничаване на достъпа с автомобили в местността Салтанат. Преди дни Върховният административен съд отмени това разпореждане.

От кандидатите за свободната длъжност се изисква висше образование, поне 5 години трудов стаж, от които 3 трябва да са в областта на журналистиката или връзките с обществеността, отлични комуникативни, организационни умения и лични качества. Те трябва да познават отлично Закона за съдебната власт, Правилника за администрацията в съдилищата и Етичния кодекс на съдебните служители и да притежават комплекс от умения за осъществяване на взаимодействие с медии, институции, граждани, партньори и потребители на съдебноадминистративни услуги. Според обявата начинът за провеждане на конкурса е събеседване.

Срокът за кандидатстване е до 23 април. До същата дата се набират документи и от кандидатите за съдебен архивар в Административния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама