Миков: Това правителство унищожава България, Москов да си "събира чуковете"

00:00, 29 мар 16 / Политика 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП е сериозна опозиция и ще подкрепи по-скорошното приключване на това правителство. Протестът на лекарите е справедлив и подкрепяме това здравният министър Петър Москов да си „събере чуковете“. Ако не го направи, ще трябва заедно с Борисов да си ги събират“, заяви по бТВ лидерът БСП Михаил Миков. 

Според него случващото се в здравеопазването през последната година е кошмар за пациентите. „Досега има избор на лекар, който се заплаща, а сега Москов е предвидил да се избират санитари и сестри, за да се съберат още пари от хората, които иначе си плащат здравната вноска. По-добре да приключи тази агония“, подчерта Миков.

Той допълни, че никога българо-руските отношения не са били на такова равнище и то заради „великия принос” на настоящия министър. "Бихме подкрепили вот на недоверие срещу правителството на Борисов за външната политика", добави лидерът на столетницата. Той бе критичен и към сектор образование – учениците не знаели по какви учебници ще учат, учителите нямали стандартите, а наближава следващата учебна година.

 „Китка ли е състоянието на сектор „Сигурност“?“, продължи да критикува правителството Миков. По думите му Румяна Бъчварова се опитва да икономиса 65 млн. лв. за сметка на пълна демотивацията и разбиване на тази система. Социалистът допълни, че в МВР не се плаща извънреден труд, намаляват се отпуските на служителите. 

За председателския пост в БСП, той заяви, че приема всички номинации и ще продължи този курс на партията, защото намира одобрение. „Да си председател на БСП явно е престижно място, щом има 17 кандидати. В крайна сметка Конгресът ще реши“, коментира Михаил Миков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама