Обвиниха измамник взел 17 000 лева от старозагорка

07:06, 29 мар 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Стара Загара привлече като обвиняем и задържа 55-годишен мъж за измама на пенсионерка със 17 000 лева за лечение и погребение на роднини, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Срещу Димчо М., на 55 години от Стара Загора, е повдигнато обвинение за измама, като с цел да набави за себе си имотна облага възбудил у другиго заблуждение, и с това причинил имотна вреда, в условията на опасен рецидив  - престъпление по чл. 211 от  Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Димчо М. досъдебно производство е установено, че през февруари 2015 г. той  се представил пред 72-годишна жена, която живеела в Стара Загора, за приятел на покойния й съпруг.  Започнал често да посещава жилището на пенсионерката, за да извършва ремонтни дейности. Седмица след запознанството им Димчо М. поискал от пострадалата да му даде пари за лечението на майка му, а той щял да ги върне до няколко дни, тъй като продавал земеделските си земи в село, близо до Стара Загора. Убедена, че „приятелят“ на покойния й съпруг ще й върне сумата, пострадалата отишла до близкия банков клон и изтеглила пари, които му предала.  Впоследствие Димчо М. излъгал, че негови роднини са починали в Испания и са му необходими средства за транспортиране на телата им до България за погребение.

Така през един непродължителен период от време от 1 февруари 2015 г. до края на месец юли 2015 г., под различни неверни предлози - лечение на близки, смърт на роднини, ремонт на превозно средство, Димчо М. въвел в заблуждение 72-годишната жена, която му дала общо  17 000 лева.

Димчо М. е многократно осъждан за престъпление против собствеността. На 8 януари 2014 г. е бил освободен от затвора по изтърпяване на предходно осъждане. 

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура Стара Загора. С постановление на наблюдаващия прокурор Димчо М. е задържан в ареста за срок от 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в Районен съд Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама