Откриват обновена кучешка площадка в Пловдив

07:11, 29 мар 16 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изцяло реновирана  площадка за свободно разхождане на кучета в парк "Лаута" ще бъде открита днес от 11 часа. Част от терена е обособен за разхождане на малки породи кучета. Поставени са беседка и съоръжения за забавление на домашните любимци – тунел, рампа за разхождане и различни препятствия.

На откриването ще бъде извършена демонстрация на начално обучение на малки кучета, които ще покажат послушание. Кучетата са питомци на "Анимал хоуп България – Пловдив" и център за обучение на кучета "Деа".

Откриването на площадката е част от кампанията "Месец в помощ на животните и хората, които ги обичат".

За 1-ви април е предвиден старта на познатата вече инициатива "Регистрирай куче и спечели награда", в рамките на която 10 собственика на новорегистрирани домашни кучета ще получат поощрителни награди за своя любимец. Тя ще продължи до края на ноември.

Най-мащабното мероприятие ще се проведе на 3-ти април – здравословно бягане под надслов "Тичам като коте". Благотворителният "котешки" крос ще започне  от Пеещите фонтани, маршрутът е през цялата Главна улица, а финала - пред сградата на БНБ на ул."Райко Даскалов".

Предвидени са още среща на ученици с ветеринарни доктори и специалисти. Всяко куче осиновено от общинския приют през месец април,  ще получи талон за 50 % отстъпка от цените на всички услуги в център за здраве и красота за домашни любимци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама