По-скъпият билет е заради инцидентните пътувания, обяви зам.-кмет на София

08:01, 29 мар 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Увеличението на билета в градския транспорт в София е насочено към хората, които регулярно използват градския транспорт. Навсякъде инцидентните пътувания са скъпи, те не са насочени към редовния клиент, не стимулират подобно пътуване. Това каза зам.-кметът по транспорт в София Любомир Христов по БНТ. Така той коментира предвиденото увеличение на билета за пътуване в столицата на 1,60 лв.

На обвиненията, че цената на горивото е спаднала, а Столична община увеличава цената на билетите Христов каза, че горивото е намаляло под 2% от цената на транспортната услуга.

"Стойността на горивото в общата стойност на транспортната услуга в София е под 7%, намалението е под 2% от общата стойност на цялата транспортна услуга", каза Христов.

Той заяви още, че се очаква доставка на още 190 превозни средства, за да отговори общината на нуждата на гражданите да се возят в по-добри и нови автобуси и тролеи на градския транспорт.

За борбата с гратисчиите Любомир Христов отправи апел към столичани, които бъдат свидетели на нередности да бъдат по-активни граждански и да сигнализират за тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама