Москов се хвали, че раздава повече пари, лекари се оплакват - не си разбирал от работата

08:48, 29 мар 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Направих си труда да проверя в графика си. От декември досега само с мен и ръководството на Българския лекарски съюз е имало 15 срещи в моя кабинет. Извън това, на ниво експерти, в министерството срещите са били всеки ден. Така здравният министър Петър Москов отговори пред бТВ на обвиненията на Българския лекарски съюз, че липсва диалог между него и медиците.

Той уточни на няколко пъти, че темата на протеста на общопрактикуващите лекари е, че днес Здравната каса трябва да вземе решение за допълнение към анекс на Националния рамков договор. Москов показа и какви са параметрите по анекса:

- 12 млн. лв. допълнение за лечение и радиохирургия

- 3 млн. лв. повече за малките деца след раждане

- над 40 хил. души ще могат да преминат лечение след обострено заболяване

- 23,4 млн. лв. повече за клинични пътеки

- 36 млн. лв. допълнително за доболничната помощ

Москов увери, че направленията ще стигнат, въпреки обвиненията на лекарите за точно обратното. По думите му ще има 640 хил. направления повече спрямо реално изработените миналата година.

По темата за пръстовите отпечатъци, които ще бъдат взимани от пациентите в лечебните заведения, Москов здравният министър уточни, че в рамките на втората половина от 2016 г. това ще се прави само в болниците. След това ще бъде въведено и в аптеките.

Москов беше обвинен от протестиращи лекари и затова, че в момента здравната система е в хаос.

"Правилата сега може би създават хаос в досегашната система на липса на правила. Досегашната ситуация е хаос, сега се въвеждат правила". каза Москов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама